Kupiłem sobie pestki takie jak na zdjęciu, amnesia xxl autoflowering od producenta Dinafem. Nasiona zostały zakupione w sklepie ganjafarmer. Problem jest taki że na 5 nasion tylko 1 nasiono wykiełkowało. W czym może być problem?
Amnesia xxl auto Dinafem ze sklepu ganjafarmer nie kiełkuje
Re: Amnesia xxl auto Dinafem ze sklepu ganjafarmer nie kiełkuje
Gdzie i jak kiełkowałeś te nasiona?
Normalnie u nas w Polsce w moim domu zgodnie z instrukcją jaką znalazłem w internecie. Czyli na chusteczkach higienicznych, dokładnie między nimi w ciemnym miejscu przy temperaturze około 25 stopni.
To że w Polsce to nie musiałeś pisać
Ale ogólnie wybrałeś dobrą metodę kiełkowania. Więc ja nie wiem czemu one tak słabo ci kiełkowały.
Ale ogólnie wybrałeś dobrą metodę kiełkowania. Więc ja nie wiem czemu one tak słabo ci kiełkowały.
- PolicyjnyPies
A ja wiem czemu, bo są to stare nasiona. Przecież producenta nasion dinafem Policja zamknęła w roku 2019 i od tamtej pory nie produkują nasion, artykuł na ten temat masz tutaj https://ufoseeds.com/nalot-na-dinafem-c ... marihuany/ Sklepy które mają jeszcze na stanie ziarna dinafem mają je sprzed kilku lat.
Teraz już wszystko jasne. A myślałem że coś robię źle. Dzięki za wyjaśnienie sprawy. Kupuje nowe pestki w innym sklepie i zabieram się za ponowne kiełkowanie.