Ktoś pomoże, dziwne odbarwienia rośliny
Ktoś pomoże, dziwne odbarwienia rośliny
Coś zaatakowało moje drogie panie. Wilgotność w boxie 70-75 Temperatura 22-24 C
Odżywki biogrow biobloom topmax dawane tylko raz zgodnie z tabelą a nawet mniej. Bo nie mam doświadczenia. Rośliny mają miesiąc i kilka dni. Podlewam wodą tylko no i raz dałem te odżywki.
Odżywki biogrow biobloom topmax dawane tylko raz zgodnie z tabelą a nawet mniej. Bo nie mam doświadczenia. Rośliny mają miesiąc i kilka dni. Podlewam wodą tylko no i raz dałem te odżywki.
- Załączniki
-
- 1
- 20230430_163854.jpg (2.05 MiB) Przejrzano 619736 razy
-
- 2
- 20230430_163908.jpg (1.78 MiB) Przejrzano 619736 razy
-
- 3
- 20230430_164040.jpg (2.26 MiB) Przejrzano 619736 razy
-
- 5
- 20230430_164109.jpg (2.7 MiB) Przejrzano 619736 razy
-
- 6
- 20230430_164130.jpg (2.43 MiB) Przejrzano 619736 razy
Re: Ktoś pomoże, dziwne odbarwienia rośliny
Proponuję nie zakładać kilku takich samych tematów tylko poczekać aż ktoś odpisze w jednym. Jest weekend majowy i wszyscy piją piwko i palą blanty. Więc proponuję uzbroić się w cierpliwość.
Nasiona marihuany kupujcie Bezpiecznie w sklepie THC-THC.COM, tylko oni mają biuro obsługi klienta w Hiszpanii.
Rozumiem rozumiem. Ale też muszę zacząć działać żeby nie stracić tego ca mam. Nie mam za wiele doświadczenia dla tego czekam z niecierpliwością na jakąś pomóc w postaci diagnozy. Może Ty Marian mógłbyś coś doradzić.?
- SpalonyAktywista
Według mnie są to początki przenawożenia.
BioBizz Bio Grow - jest na wzrost i stosuje się go na początku.
BioBizz Bio Bloom - jest na kwitnienie i stosuje się go w drugiej fazie, kiedy roślina kwitnie.
BioBizz Top Max - jest to nawóz tzw. dopalacz na kwitnienie i stosuje się go pod koniec kwitnienia rośliny.
Wiec jeśli te wszystkie nawozy zastosowałeś na raz, to przenawożenie murowane.
BioBizz Bio Grow - jest na wzrost i stosuje się go na początku.
BioBizz Bio Bloom - jest na kwitnienie i stosuje się go w drugiej fazie, kiedy roślina kwitnie.
BioBizz Top Max - jest to nawóz tzw. dopalacz na kwitnienie i stosuje się go pod koniec kwitnienia rośliny.
Wiec jeśli te wszystkie nawozy zastosowałeś na raz, to przenawożenie murowane.
Hmm. To teraz samą wodą.? Jeszcze zobaczyłem te małe muszki.. Jakiś sposób na nie ktoś zna. Zamówiłem na amazonie takie żółte lepce co się w ziemię wbija ,wyczytałem na nacie mam nadzie że pomoże.
Jak dawałeś te wszystkie nawozy na raz to masz przenawożone rośliny. Teraz podlewaj tylko wodą, ale też nie przesadzaj z wodą. Bo właśnie muszki ci się zlecą
Na marginesie tematy najlepiej tytułować bardziej tematycznie a nie na zasadzie: "Ktoś pomoże". Poprawiłem go na lepszy![[peace] [peace]](./images/smilies/peace.gif)
![[lata] [lata]](./images/smilies/lata.gif)
Na marginesie tematy najlepiej tytułować bardziej tematycznie a nie na zasadzie: "Ktoś pomoże". Poprawiłem go na lepszy
![[peace] [peace]](./images/smilies/peace.gif)
Nasiona marihuany kupujcie Bezpiecznie w sklepie THC-THC.COM, tylko oni mają biuro obsługi klienta w Hiszpanii.
- PolicyjnyPies
Tutaj masz artykuł ze zdjęciami o szkodnikach i ich zwalczaniu https://uprawakonopi.com/zagrozenia-w-u ... walczanie/ Zobacz sobie może te muszki, które ci się zalęgły będą na którymś ze zdjęć. Jeśli ich tam nie ma to zrób im zdjęcie i wstaw do tematu, wtedy będzie można je znaleźć w internetach.
Nie ma tych muszek tam.. to są ziemiórki ale tak jak mówiłem spróbuję je wyłapać na te żółte lepce. A czy ktoś mi powie czy konieczne jest przełączenie światła 12/12 na automatach czy 16/8 jest ok cały czas .. Jak konieczne to kiedy to zrobić najlepiej.
- Jan Kowalski
Niczego nie przełączaj. Przy automatach najlepiej mieć minimum 18/6 a jeszcze lepiej jak by było 20/4 i lecisz tak do samego końca. Odmiany automatyczne uwielbiają światło. Im więcej im dasz światła tym więcej będziesz miał plonu.
Rozumiem. Ale nie będzie tego light bleaching jak rozkręcę lampe 600W na 100procent . I mam roślinki w stanie kwitnienia i jakieś 45 cm nad nimi lampa.
- Załączniki
-
- 20230502_064244.jpg (2.83 MiB) Przejrzano 619677 razy
- Jan Kowalski
Twoja roślina wygląda bardzo dobrze na tym ostatnim zdjęciu. Po prostu obserwuj co się z nią dzieje.
No ok pożyjemy zobaczymy. Z góry dzieki.!! A jeszcze te ziemiórki nieszczęsne ostatnio miałem trzy A dziś jest 33 mam te żółte lepy pomagają ale ich jest sporo . Czy ktoś zna jakiś dobry sposób na te muszki . A i jakby ktoś mógł mi wytłumaczyć czemu ta roślinka jest tak wysoka jest o połowę młodsza,nie miała lst. Ocb.?
- Załączniki
-
- 20230502_183108.jpg (4.02 MiB) Przejrzano 619617 razy
-
- 20230502_183114.jpg (3.24 MiB) Przejrzano 619617 razy
Na wszelkiego rodzaju insekty najlepszy jest oprysk jakimś środkiem. Niestety nie znam jakie na te muszki będzie dobry. Myślę że w google znajdziesz coś.
Co do wyciągających się roślin, to dzieje się tak jak mają złe lub za wysoko światło. A więc spróbuj je obniżyć jak najniżej się da i obserwuj czy szczyty się nie przypiekają.
Co do wyciągających się roślin, to dzieje się tak jak mają złe lub za wysoko światło. A więc spróbuj je obniżyć jak najniżej się da i obserwuj czy szczyty się nie przypiekają.
Git. A czy na podstawie tego zdjęcia jest ktoś w stanie powiedzieć czego brakuje tej roślinie. Czy wszystko ok. Bo są odbarwinia na liściach a jak zaczynam czytać na internetach to o niedoborach to się gubię..
- Załączniki
-
- 20230505_060259.jpg (3.53 MiB) Przejrzano 619575 razy
To fakt czytając internety to można się pogubić
Co jeden mądrzejszy i inna teoria.
Ja ci powiem tak, twoja roślina wygląda dobrze. Zauważyłem że jeden liść lekko się zawija a inne mają podeschnięte końcówki. Moim zdaniem nie ma tutaj niedoborów a bardziej bym się skupił na wentylacji. Albo cały czas wyłazi te przenawożenie.
![[lol] [lol]](./images/smilies/lol.gif)
Ja ci powiem tak, twoja roślina wygląda dobrze. Zauważyłem że jeden liść lekko się zawija a inne mają podeschnięte końcówki. Moim zdaniem nie ma tutaj niedoborów a bardziej bym się skupił na wentylacji. Albo cały czas wyłazi te przenawożenie.
Sory sory. To jak już widziałeś to inne zdjęcie czy jesteś w stanie cokolwiek powiedzieć co może być przyczyną takich odbarwień. Czy jakoś moge poprawić jej stan.?
Tam ci się końcówki zawijają są suche, poczytaj sobie może to ci pomrze https://zielonekrzaki.pl/przyczyny-schn ... ie-konopi/ To co ci się dzieje to nie koniecznie niedobory, powodów może być tyle co teorii ![[plant] [plant]](./images/smilies/plant.gif)
![[plant] [plant]](./images/smilies/plant.gif)
Kurcze mam dwa wiatraki mieszające powierzę. Dolne okienko w namiocie otwarte cały czas. Wilgotność 70-75 Temperatura wieczorem 22-24 w dzień 24-27 C. Miałem ziemiórki,zlikwidowałem. Nawozy mam biobizz ale nie dawalem za wiele . Szkoda mi tej rośliny.
mam nadzieje że wszystko dojdzie jak powinno.
Zobacz proszę na tym zdjęciu. Stan się pogorszył i dalej nie wiem. Może to wina światła bo lapme mam 600 w ze 45 cm nad roślinami rozkręcona na 70 procent i może to światło za mocne. Ale też mam2 wiatraki mieszające powierzę...Jan Kowalski pisze: ↑04 maja 2023, 17:19 Twoja roślina wygląda bardzo dobrze na tym ostatnim zdjęciu. Po prostu obserwuj co się z nią dzieje.
- Załączniki
-
- 20230507_083548.jpg (3.01 MiB) Przejrzano 619511 razy
A co to za lampa?
Lampy HPS się mocno grzeją więc mogło by to mieć sens.
Lampy HPS się mocno grzeją więc mogło by to mieć sens.
Lampa taka. 600W jak widać. Około 45 cm nad roślinami. Tak jak mówiłem 2 wiatraki mieszające powierzę. Teraz dostały biobizz bloom.
- Załączniki
-
- Screenshot_20230512_055936_Amazon Shopping.jpg (139.06 KiB) Przejrzano 619501 razy
Chinol, zgadza się?
Nie śmieje się z ciebie ale z chinoli. Te ich broszurki i parametry to jedno a rzeczywistość to drugie. Na allegro tego pełno bo jest o połowę tańsze od europejskich producentów. Ogólnie sprawdź jaką ona temperaturę wytwarza, weź termometr i sprawdzaj. Nie zdziwił bym się jak by rośliny od chińskich LEDów zaczęły się zmieniać i mutować ![[szydzi] [szydzi]](./images/smilies/szydzi.gif)
![[szydzi] [szydzi]](./images/smilies/szydzi.gif)
![[szydzi] [szydzi]](./images/smilies/szydzi.gif)
Lukajcie i diagnozujcie
![[zdjecia] [zdjecia]](./images/smilies/zdjecia.gif)
Ta tabela deficytów to takie trochę wróżenie z fusów. Można by tą sytuację przyporządkować do kilku opcji z tej tabeli.
Dokładnie tak jak mówisz, idzie zwariować. Narazie jest ok ten jeden liść obciąłem co mnie wkurwiał i tak to wygląda.
- Załączniki
-
- 20230519_164719.jpg (2.57 MiB) Przejrzano 619409 razy
Za mało minerałów należy zastosować nawozy.
- MarthaJeage
- Kontakt:
Hot Tubs and Stress Relief: The actual Mind-Body Link
Greetings to every single one of our soothing water lovers!
There's absolutely nothing quite like relaxing within a hot jacuzzi after a long day. For those in search of the paramount tranquility experience, a spa is really unparalleled.
Multiplicity is certainly the spice of living, and we truly pride ourselves on offering an extensive range of jacuzzis to suit every preference.
Excellence, to us, is not just just a word. It's our signature. Each of our products experience rigorous testing to ensure they always provide the peak relaxation experience for countless years to come.
Our seasoned staff are always on hand to direct you in locating the perfect hot tub for your needs and residence.
Have you ever thought about having your private comfort haven? What else are your desires when it involves choosing the best spa? Let's talk concerning it!
Remain effervescent and relaxed! Anyway, I launched my own spanking new businesses blog recently, you can see here: Quality spa tub setup solutions Tempe, Arizona
Dealing with Outer Nerve damage with Warm H2O Soaks 773b321
There's absolutely nothing quite like relaxing within a hot jacuzzi after a long day. For those in search of the paramount tranquility experience, a spa is really unparalleled.
Multiplicity is certainly the spice of living, and we truly pride ourselves on offering an extensive range of jacuzzis to suit every preference.
Excellence, to us, is not just just a word. It's our signature. Each of our products experience rigorous testing to ensure they always provide the peak relaxation experience for countless years to come.
Our seasoned staff are always on hand to direct you in locating the perfect hot tub for your needs and residence.
Have you ever thought about having your private comfort haven? What else are your desires when it involves choosing the best spa? Let's talk concerning it!
Remain effervescent and relaxed! Anyway, I launched my own spanking new businesses blog recently, you can see here: Quality spa tub setup solutions Tempe, Arizona
Dealing with Outer Nerve damage with Warm H2O Soaks 773b321
- Załączniki
-
- 8.gif (10.27 KiB) Przejrzano 6 razy