Kuchnia z MJ

Awatar użytkownika
PolicyjnyPies
Posty: 115
Rejestracja: 09 paź 2016, 22:15

Kuchnia z MJ

Post autor: PolicyjnyPies »

Składniki i działanie
Tetrahydrokannabinol (THC), czyli substancja aktywna w marihuanie, oraz inne kannabinoidy są olejami hydrofobowymi, które rozpuszczają się nie w wodzie, ale w lipidach (olej / tłuszcz) i w alkoholu. Aby ugotowany produkt wykazywał właściwości psychoaktywne należy użyć lipidów bądź alkoholu do otrzymania THC z marihuany. Podczas procesu przygotowywania konopie indyjskie lub ich ekstrakt muszą zostać dostatecznie podgrzane bądź odsączone, by doprowadzić do dekarboksylacji ich głównego kannabinoidu – kwasu tetrahydrokannabinolowego w psychoaktywnym THC.
Tetrahydrokanabinol-1.png
Tetrahydrokanabinol-1.png (12.86 KiB) Przejrzano 5934 razy
Masło
"Kannamasło" lub "masło z marihuaną" to substancja oparta na maśle i aromatyzowana kannabinoidami. Otrzymuje się ją przez podgrzanie surowej konopi indyjskiej z masłem, dzięki czemu tłuszcz wydobywa z niej kannabinoidy. Do sporządzenia takiego masła w wersji podstawowej wystarczy jedynie rondel i łopatka, natomiast w wersji dla zaawansowanych potrzebny jest podwójny garnek albo naczynie do gotowania na wolnym ogniu, etamina czy sitko do herbaty i lejek.
kanna-maslo-1.jpg
kanna-maslo-1.jpg (14.27 KiB) Przejrzano 5934 razy
Sposób przyrządzenia :
1.Tak wiec bierzemy ok 15-18 gram ziela na każde 250 gram masła Najlepsze masło do użycia to takie masło, które zawiera jak najwięcej tłuszczu, bo THC rozpuszcza się w tłuszczu właśnie.
2.Następnie do małego garnuszka wlewamy wodę na wysokość ok 2-3 cm, i wrzucamy do wody masło i podgrzewając, pozwalamy się masłu roztopić.
3.W trakcie rozpuszczania masełka bierzemy nasze topki i mielimy po czym wrzucamy je do rozpuszczonego masełka i mieszamy co jakiś czas.
4.Wszystko gotujemy na małym ogniu przez 3 godziny.
5.Po ok. 3 godzinach , masło się sklaruje, ziele sczernieje, i wszystko co wartościowe przejdzie do masła.
6.Odcedzamy resztki zioła, przelewamy płyn do pojemnika.
7.Tuż po przelaniu i odcedzeniu pojemnik będzie wyglądał tak, zauważcie ze masło już oddziela się od wody. Wkładamy pojemnik na noc do lodówki.
8.Przez noc, masło się zestali i całkowicie oddzieli od wody...
...wystarczy usunąć wodę i pozostajemy z fantastycznym blokiem masła.

Można go przechowywać długo w lodówce, robić wypieki, posmarować kromkę chleba, albo usmażyć jajecznicę.

Alkohol
Jako że żywica z konopi indyjskiej rozpuszcza się w alkoholu, skutecznym sposobem na dodanie jej do potraw jest gotowanie brandy bądź rumu z dodatkiem kannabinoidów. Zazwyczaj używa się łodyg i liści konopi z powodu mniejszej zawartości THC podczas palenia. Po dodaniu ich do wysokoprocentowego alkoholu zbożowego (np.wódki) powstaje coś, co nazywane jest Zielonym Smokiem (Green Dragon). Creme de Gras to alkohol smakowy wytwarzany z konopi indyjskich. Dodaje się go do kawy i innych napojów.
Sposób przyrządzenia likieru z Marihuaną : )

Będziemy potrzebować :
-2 puszki mleka skondensowanego(słodzone)
-kawę rozpuszczalną
-0,5l spirytusu
-no i oczywiście nasze zioła(co kto ma: liście, topy, oczywiście najlepiej kwiaty)

Przepis:
-wkładamy 2 puszki do garnczka z wodą i gotujemy 2 godziny(puszki są zamknięte)
-w tym czasie szykujemy pół szklanki kawy rozpuszczalnej
-po 2 godzinach przelewamy z puszek mleko do garnczka i dodajemy nasze zioła (według uznania) i mieszamy na małym ogniu, mleko powinno nam się ładnie skarmelizować
-dolewamy naszą kawę (ciągle mieszając)
-wlewamy spirytus (ciągle mieszając)
-zdejmujemy z ognia i czekamy, aż nam likier ostygnie.
ODPOWIEDZ