Witam macie może jakieś pomysły na zabezpieczenia spota przed ludzmi tak aby wiedzieć czy ktoś tam bym?
Bezpieczeństwo
Bezpieczeństwo
Witam macie może jakieś pomysły na zabezpieczenia spota przed ludzmi tak aby wiedzieć czy ktoś tam bym?
Re: Bezpieczeństwo
Dobre pytanie
sam muszę nad tym pomyśleć. Już mam w głowie parę pomysłów ale muszę je dopracować i wtedy o nich tutaj napiszę.
Można otoczyć spota w jakiejś odległości nitką, której nie będzie widać ale jak ktoś będzie szedł to ją przerwie i będzie wiadomo że ktoś łaził ![[szczerzy] [szczerzy]](./images/smilies/szczerzy.gif)
Twój pomysł jest z bani, też o nim myślałem ale jeśli chodzi o spota w dziczyźnie to się nie sprawdzi bo sarenki i inne zwierzęta przerwą twoją nitkę i nie będziesz wiedział czy na spocie byli ludzie czy zwierzęta.
Możesz zrobić taki chodnik w około spota na jakiejś odległości, o szerokości np jednego metra, przekopana ziemia. I wtedy jak ktoś wdepnie w to, to zostawi ślad buta.
Nawet nie wiecie że o tym co piszecie ma fachową nazwę: Guerilla Growing a tutaj macie informację na ten temat https://outdoor.growers.pl/guerilla-gro ... y-outdoor/ Jest to inaczej partyzancka uprawa marihuany na dworze.
Nasiona marihuany kupujcie Bezpiecznie w sklepie THC-THC.COM, tylko oni mają biuro obsługi klienta w Hiszpanii.
Z tego co wyczytałem to guerilla growing odnosi się ogólnie do uprawy outdoor i wszystkiego z nią związanego. A my tutaj o tym jak zabezpieczyć spota.
- Jan Kowalski
Wykop fosę, naostrz i wbij pale w dnie, a wierzch zamaskuj, nikt nie przejdzie
A ta poważnie, to chyba nie ma złotego środka.