Cannafest 2025 – konopny Disneyland w Pradze

Awatar użytkownika
Gawjota

Cannafest 2025 – konopny Disneyland w Pradze

Post autor: Gawjota »

Ktoś słyszał o Cannafest 2025? 7–9 listopada Praga zamienia się w prawdziwy konopny Disneyland. 🌱
Będzie ponad 30 tysięcy ludzi, prawie 200 wystawców, hektary stoisk z nasionami, CBD, sprzętem, lampami, waporyzatorami… no i pewnie masa gadżetów, o których nawet nie mamy pojęcia.

Do tego dochodzi konferencja z lekarzami, naukowcami i aktywistami – więc można wyjść mądrzejszym niż się przyszło (a to rzadkość po takich imprezach)

Ja osobiście czuję, że to będzie grube wydarzenie – ktoś z Was się wybiera? Może zrobimy ekipę i pojedziemy z Polski na mały konopny wypad?

Wersja profesjonalna / informacyjna

Cannafest 2025 w Pradze – największe targi konopne w Europie

W dniach 7–9 listopada 2025 w Pradze (PVA Expo Letňany) odbędzie się kolejna edycja Cannafest – największych międzynarodowych targów konopnych w Europie.
W wydarzeniu weźmie udział ponad 30 000 uczestników i blisko 200 wystawców z całego świata.

Program obejmuje:

prezentacje producentów nasion, klonów, sprzętu do uprawy, nawozów i akcesoriów,

stoiska z produktami CBD, żywnością, kosmetykami i tekstyliami konopnymi,

strefę startupów, instytucji i mediów,

bezpłatną konferencję ekspercką z udziałem lekarzy, naukowców i aktywistów, poświęconą m.in. medycynie, innowacjom i aspektom prawnym.

Dla branży to doskonała okazja do networkingu, wymiany doświadczeń i nawiązania współpracy, a dla entuzjastów – świetna przestrzeń, by zobaczyć najnowsze trendy i produkty konopne w jednym miejscu.
Awatar użytkownika
Gogatek.21

Re: Cannafest 2025 – konopny Disneyland w Pradze

Post autor: Gogatek.21 »

Słuchajcie, w tym roku wpadam na Cannafest do Pragi. Byłem w 2023 i serio – to jest inny świat. Od stoisk z nasionami po sprzęt kosmiczny do uprawy, a konferencje z lekarzami mega merytoryczne. Ktoś z forum też się wybiera?
Awatar użytkownika
Teleporter

Post autor: Teleporter »

Ja się jaram ? bo w końcu będzie okazja zobaczyć te wszystkie nowinki na żywo. No i Praga → tanie piwko, klimat miasta i konopie w centrum uwagi. Myślę, że to idealny pretekst na weekendowy trip.
Awatar użytkownika
Szalonamama

Post autor: Szalonamama »

Ooo, dokładnie! Praga ma w sobie taki niesamowity vibe, że nawet zwykły spacer po mieście robi wrażenie, a tu jeszcze konopie w centrum uwagi – totalnie mój klimat! Do tego pyszne piwko i luz, super pretekst na mały city break. Ja bym się totalnie nie zastanawiała i pakowała walizkę już dziś!
Awatar użytkownika
HolenderskiHaj

Post autor: HolenderskiHaj »

Byłem raz i powiem tak: dla zwykłego zajawkowicza to trochę Disneyland ?. Można chodzić godzinami i gapić się na sprzęt, którego cena wykracza poza moje wyobrażenia ?. Ale networking i atmosfera – złoto.
Awatar użytkownika
Omarrr

Post autor: Omarrr »

Dla mnie najważniejsza jest ta część konferencyjna. W zeszłym roku świetne panele o medycznej marihuanie i o regulacjach w Europie. Sporo lekarzy, prawników, naukowców – warto, jeśli ktoś chce rzetelnej wiedzy, a nie tylko oglądania stoisk.
Awatar użytkownika
Gogatek.21

Post autor: Gogatek.21 »

Ej no, ale czy ktoś ogarnia, czy tam są jakieś aftery? ? Bo dla mnie same targi to spoko, ale jednak imprezowy klimat Pragi też robi robotę. Pytam, żeby wiedzieć, czy brać dodatkowe 2 dni wolnego z roboty.
Awatar użytkownika
Admink012

Post autor: Admink012 »

aftery są, i to niejedne ? Oficjalne i nieoficjalne. Ale serio – jak się dobrze zakręcisz, to poznasz ludzi z całej Europy i impreza trwa do rana.
ODPOWIEDZ