Siema wszystkim,
zastanawiam się nad Auto AK-47 fem i chciałem zapytać, jak u Was się sprawdzała. W teorii wygląda to ciekawie – szybki cykl (9–11 tyg.), niezbyt wysoka roślina, kompaktowe topy.
Czy aromat faktycznie wychodzi taki typowy dla AK – kwiatowo-ziemisty z przyprawą i lekko słodkawym akcentem? I jak z działaniem – balans bardziej w stronę energii czy relaksu?
Zastanawiam się też nad plonami – wiadomo, auto to nie gigant, ale czy faktycznie nie ma się co spodziewać cudów, czy jednak przy dobrej ręce potrafi pozytywnie zaskoczyć?
Chętnie poczytam Wasze opinie, tipy i doświadczenia z tym szczepem. Warto wrzucać do namiotu, czy lepiej iść w coś innego?
Auto AK-47 fem – warto czy nie?
Re: Auto AK-47 fem – warto czy nie?
U mnie zrobiła robotę ? Wyszło 10 tygodni od pestki do ścinki. Niska, krzaczasta, idealna na małe boksy. Smak faktycznie taki ziołowo-pieprzny, z nutką słodyczy. Efekt bardziej w stronę energii, ale bez paranoi.
- Gogatek.21
Potwierdzam, że szybka. Ale pamiętaj – nie lubi za dużo nawozu. Ja trochę przesadziłem na początku i była kapryśna. Jak już się ogarnęła, to dała zbite topki. Plon średni, ale jakość petarda.
-
Dla mnie to dobry wybór na pierwsze auto. Prosta w prowadzeniu, nie wyciąga się za bardzo, więc łatwa kontrola. Smak typowo AK – lekko ziemisty, czasem czuć taką kwaskową nutę.
Nadaje się ona dla początkujących growerów?
Ja bym nie nazwał plonu „średnim”, u mnie w 11 tyg. wyszło naprawdę solidnie (około 70g z krzaka w 9L). Warunki robią swoje
- Złotarybka66
Mam porównanie do Auto Amnesia – i powiem szczerze, że AK wypada bardziej uniwersalnie. Amnesia wali w głowę, a AK to taki fajny balans: lekko pobudza, ale też można się zrelaksować.