Czy nawozy Canna faktycznie są takie dobre?

Remi

Czy nawozy Canna faktycznie są takie dobre?

Post autor: Remi »

Czy nawozy Canna faktycznie są aż tak dobre, jak ludzie mówią? Zastanawiam się, czy nie warto przejść na coś bardziej profesjonalnego, bo chcę poprawić kondycję swoich roślin, zwłaszcza w fazie kwitnienia.
Awatar użytkownika
Kaligula

Re: Czy nawozy Canna faktycznie są takie dobre?

Post autor: Kaligula »

Korzystam z Canny już dobre trzy lata i w mojej uprawie to był ogromny krok do przodu. Przede wszystkim bardzo podoba mi się, że ich nawozy są stabilne i przewidywalne mieszam dokładnie według instrukcji, a rośliny reagują praktycznie wzorcowo. Wcześniej używałem różnych budżetowych nawozów i zdarzały się przypalenia albo niedobory mimo tego samego dawkowania. Z Canną tego praktycznie nie mam. Rośliny mają głęboki, zdrowy kolor liści i szybciej się regenerują po stresie, np. po przesadzaniu.
Awatar użytkownika
Pinkman

Post autor: Pinkman »

Ja też mam dobre doświadczenia, ale dla mnie kluczowe było to, że Canna robi oddzielne linie do każdej techniki uprawy. Ich Terra działa świetnie w ziemi, Coco dla kokosa jest naprawdę dopracowane, a Aqua czy Hydro to już typowo pod hydroponikę. To duży plus, bo nie wszystkie firmy biorą pod uwagę różnice w podłożach, a przecież każde ma inny sposób wiązania składników. Jak zaczynałem uprawę na kokosem, to dzięki Canna Coco uniknąłem masy błędów, bo skład nawozu jest po prostu idealnie pod to podłoże dostosowany.
Remi

Post autor: Remi »

To brzmi zachęcająco. A jak wygląda sprawa z prowadzeniem odżywiania? Dużo zachodu z mierzeniem EC, pH i tak dalej? Trochę mnie to przeraża, nie ukrywam.
ODPOWIEDZ